In zilele noastre, tot mai multi oameni investesc in proprietati imobiliare, aceasta investitie fiind recunoscuta ca fiind una dintre investitiile stabile in timp. Fiind o investitie substantiala, se impun cateva explicatii care va vor ajuta sa stiti exact ce cumparati. Foarte multi oameni achizitioneaza proprietatea imobiliara fara o minima verificare a situatiei acesteia. Sunt doua situatii ce trebuiesc verificate amanuntit, respectiv situatia juridica (starea de proprietate la momentul achizitionarii si sarcinile care greveaza proprietatea cum ar fi ipotecile, etc) si situatia reala a proprietatii (limitele vizibile sau nu in teren, suprafata proprietatii etc).


Prin urmare, pentru a clarifica cele doua situatii enumerate mai sus, este momentul sa apelati la un specialist in domeniu, respectiv un specialist in topografie si cadastru.


Topograful va cerceta situatia juridica a proprietatii pentru a descoperi eventualele neclaritati si va va indruma spre un specialist in legislatie daca este cazul. Un bun topograf stie sa sesizeze problemele de natura juridica.


Situatia in teren a proprietatii este, de fapt, ceea ce il face pe topograf important in procesul de achizitie a unei proprietati imobiliare. Va masura terenul pe limitele indicate in teren de proprietarul de la momentul achizitiei, va calcula suprafata proprietatii si va determina daca limitele sunt corecte.


Sunt multe situatii in care achizitionarul unei proprietati isi pierde ulterior proprietatea datorita faptului ca nu a stiut sau a omis sa faca o verificare amanuntita a proprietatii pe care o doreste sa o achizitioneze cu ajutorul unui specialist in topografie si cadastru.


Urmeaza in postarile ulterioare ce situatii se pot descoperi analizand situatia unei proprietati si cum va puteti proteja limitele.